Izrada web rješenja za portal “Radio Televiziju SLON Tuzla”

Tuzlanski gradski radio “SLON” je nezavisna, privatna stanica, koja je sa radom počela 1995. godine.
Programskim sadržajima zadovoljava široke mase slušalaca emitujući sadržaje od informativih pa do muzičko zabavnih i humorističkih. Program emituje 24 sata i moguće ga je slušati u eteru na području Tuzlanskog kantona, a već više od 10 godina program emituje uživo i putem interneta. Inače ova radio stanica je prva iz BiH koja je daleke 1998. godine počela emitovati program putem interneta. Bila je to revolucija i početak novog načina globalnog emitovanja.
Danas ova radio stanica zapošljava veliki broj iskusnih novinara, tehničara te ostalog osoblja.

“Ono što nije objavljeno na Radiju „SLON“ nije se ni desilo”, rekao je jedan ugledni Tuzlak. I to je istina. Ako pogledate istraživanja o slušanosti programa u eteru ili putem interneta, vidjet ćete da je Slon u vrhu slušanosti. Onda je jasno zašto ono što nismo objavili neće čuti većina naših sugrađana – ističe Damir Đapo gl. i odg. urednik i dodaje da su vrhunac svega dvije nagrade koje je radio dobio upravo za kvalitet informativnog programa, a koje su dodijelili novinari i urednici Radija Slobodna Evropa.

Obzirom da su kadrovski dovoljno ojačali, uposlenici ove kuće su se odlučili osnovati i prvu gradsku i jedinu privatnu televizijsku stanicu u Tuzli. Program su počeli emitovati 01. decembra 2005. godine pod imenom televizija ”SLON EXTRA” i mogao se pratiti isključivo putem kablovske televizije. Želja je bila stvoriti pravu gradsku, modernu, interaktvinu televiziju koja bi radila po zapadnim standardima i koja bi bila bazirana na domaćoj produkciji.